От тази вечер започва да работи Координационният център за  разпределение

...
От тази вечер започва да работи Координационният център за  разпределение
Коментари Харесай

Нов център разпределя заразените в София

От довечера стартира да работи Координационният център за  систематизиране на пациентите с COVID-19 в лечебни заведения в София.
" Всички суспектни пациенти за COVID-19, които са потърсили незабавна здравна помощ в столицата, от през днешния ден ще минават през Координационния център, оголен на територията на Инфекциозната болница.
Това важи и за жителите на София-област, при които се постанова хоспитализация в столични лечебни заведения с по-високо равнище на подготвеност и при които има подозрение за коронавирусна зараза ",обяви зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.

Координационният център ще поема пациентите с COVID-19 или със подозрение за инфекцията. Това се отнася за жителите, чието здравословно положение не е незабавно.

Целта е да съкратим времето от подаването на сигнала на Националната система 112 до приема в лечебно заведение и по този метод да подсигуряваме на пациентите допустимо най-хубавото и професионално здравно обслужване, уточни шефът на ЦСМП София доктор Георги Гелев.

При нужда на пациентите ще бъде осъществяван бърз тест или PCR за доказване на коронавирусна зараза.

До излизане на резултатите от PCR теста пациентите ще бъдат приети в болница в така наречен " буферна зона " на територията на Инфекциозна болница, където е обезпечено непрекъснато лекарско наблюдаване, разяснява още доктор Пенчев.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР